Thursday, May 24, 2012

Dilema! Uhuk, T..T


semalam, gue punya official bridal ada uploadkan beberapa koleksi baju2 pengantinnya kat fb..nak dijadikan cite, 1st taem gue bertentang mata dengan c biru nih, ya ampun..hati gue nih kemaen lagi dk berdegup dengan kencangnya..baby, syg nak baju nih!
eh? err..=.='

masalahnya sekarang, mummy gue da berkenankan c pink nih sebabnya baju nih aje lah satu-satunya koleksi kaler pink yang ada..maklum ler, bridal baru bukak kan, of coz lah koleksi yang dia ada masih tak banyak pilihan..sebab utama kenapa mak gue bertegas nak kaler pink ialah? sebab gue kan da beli kaen boria yang polka dot pink putih tuh untuk geng2 kitorang..hm,

so, pilihan yang gue ada sekarang nih ialah, gue kena slow talk balik dengan mak gue pasal tema majlis (memang xkan boleh tukar) atau gue ambik je baju nih dua2 pasang, haa..kan senang? hihihi tapi masalahnya sekarang, sewa baju nih aje da rm500, pakej yang gue da booked siap2 dengan bridal dah rm2000..mana gue nak cekau lagi rm500 nih nak kasi dia? wu3, T___T

macam mana nie..14x gue tengok baju pink nih, 7x hati gue dk cakap "saya xsuka sangat baju nie..saya pon xtau kenapa..T.T" kalo hati gue dah berkata begitu, apa lagi yang gue boleh buat? uhh..memang ler orang tua2 cakap, kalo kita nak berjimat, misti akan ada bisikan2 syaitan yang suruh kita membazir..tapi masalahnya sekarang, ini soal hati dan perasaan gue! err..hehehe =P

ya allah ya tuhanku, cantik betul hasil tangan daripada makhluk yang bernama c tukang jahit nih..dengan kalernya yang soft2 + mendamaikan gitu, dengan bentuknya yang bisa membuatkan c pemakai kelihatan ayu + sopan gitu, dengan hiasan2nya yang tersangatlah simple but nice ini..owh, aku tergoda, aku tergoda terpesona..lalala~~

hm..jujur gue katakan, bagi gue, baju nih bukannya xcantik sangat..cantik tu cantik tapi, entah lah..gue pon xtau nape tahap kecantikannya masih tak menepati piawaian cantik di mata gue..mungkin ini ler kot yang dikatakan orang, cantik itu perkara yang subjektif..betul x? hehehe tapi tu lah, terkilannya kalo xdapat pakai baju yang kaler biru tu..hm, >..<

c emma chan baek : ala, baju pink tu pon da ok sangat da..xpayah la bazirkan rm500 tu untuk sewa baju kaler biru tu..k?
c emma chan jahat : tapi sy betul2 dah jatuh hati dengan baju biru tu..ini kan majlis kawen sy, apa salahnya kalo sy ambik aje dua2 pasang..=(


16 comments:

ecadwinkyasha said...

ikut dilema..sebab dua2 CANTIK!!!..dahlah dua2 my feveret kaler...hehehe.

faiz fakhirin said...

yg pink tu mmg lawa...

aRa ❤ aFiq™ said...

dua2 nmpk cntik.. buat istikorah la.. eh.. ngee

HeNRieTTa JoSe said...

rietta suka yg pink....sbb nmpak sgt sweet....yg biru, rietta suka kaler diye....

Psss...ikut tuan bdn lew yea...tuan bdn yg nk pkai....

Prince of Noob said...

semua pun cantik... pakai je lah dua2...

done follow - Noob

Anis_Apis said...

dear, i rasa pink tu cantik yang amat...color wise biru la...tp kalau nk menyerlah pink kot haha...

pape pun pilihannya, insyaAllah cantik punya la masa wedding nnt :)

dear yayah said...

ok, kalu ikut sy, sy suka biru tuh.. nmpk cntik (bukan niat menghasut ye)

tp, kalu nk jimat, pink tuh pu lawa dh
awak pkai mne2 pn lawa la emma :)

Apih said...

macey2 laa demo nih.. haaa
tp hok biru tu meme nmpk lawa pn.. (sokong c emma chan jahat)heeee

adda siempre said...

comel dua-dua maa..tp mu wat tema warna gapo? better pilih ikut tema la dulu..ko guano??

Zila Zainal said...

amik je dua2 pasang.. lepas ni dah takde nak sewa2 baju chanteqq dah :P

alynelYn fhAzlyn said...

biru tu canthek :)

Cik Puan Izan❤ said...

hai...salam kenal...sis follow blog ni ye...:)

ιfαh♥ said...

Blue cantik,pink pon cantekk..
kalau kak emma pakai mana2 pon lawa aeh :) tapi ,
Pilihan ibu lebih afdhal :)
heee ..berbincang elok elok okay ?
;)

Mira said...

yang biru tu lawa. rasa macam terjatuh hati pulak..hehe. pink pun cantik tapi personally biru tu lagi sweet. selamat buat keputusan. ^^

ctk said...

lawanyerrr...xsabar nk tgk kamu pkai...mane2 bju pon mesti nampk cntik syg...hehehe

Juliet_iRa~" said...

hehehe tnye pendapat bakal suami je la ;p

tp 2-2 cantik...:)

C.L.I.C.K.2