Wednesday, May 9, 2012

Muhasabah Diri..hm,

Sabtu lepas kitorang p lepak2 kat jalan tar + sogo lagi sebab nak p cari kaen lace..nak dijadikan cite, taem tu mood gue kemaen lagi xcited nak p jenjalan makan angin..bersiap pulak kemaen lagi lama sampai jenuh c eraziwan nih dk menunggu..hik3, bila da siap tu, gue pon cecepat ler p kat tempat parking keta..oleh sebab ari sabtu gue xkeje, so petang jumaat tu gue parking ler wwe kat tempat yang disediakan sebab biasanya gue parking kat lua tu aje, senang~ hihihi

As expected, wwe gue kena block lagi! arghh..hampeh betul lah penduduk2 sri penara nih, suka sangat double park keta orang..sebab tu ler gue lebih suka park tepi2 jalan aje walaupun ianya agak berisiko untuk disaman..hik3, =P taem wwe kena block ritu, dengan kudrat yang ada gue berjaya ler tolak keta tuh ketepi, tapi kali nih, gue tak berjaya la pulak..uhh, xpasal2 kena panggil hero malaya datang tolong tolakkan..sape lagi kalo bukan c eraziwan kan..ngeh3,

 
muka pasrah sebab xmampu nak tolak keta yang block wwe.. agak hipokrita di situ yer sebabnya taem nih dalam hati gue kemaen lagi dk panas membara! dalam ati kemaen lagi sakan dk caci-mencaci, keji-mengeji c tuan empunya proton wira tuh.. huh, @#$%&* betul lah sape yang suka men-double park keta sesuka ati macam nie nih! mak menyampah nak~

setel aje cari kaen lace, tetiba gue rasa macam nak pekena abc la pulak..actually, taem nih pon hati gue tengah panas membara jugak sebab c eraziwan ini telah berjaya menyentapkan hati gue sebanyak dua kali berturut2! huh, sabar je lah..(tangan di dada, mata ke atas) tapi bila depan camera, pandai pulak gue cover muka xpuas hati gue nie ek..hik3, cayalah emma chan! =P

cover punya cover, adoi, kantoi jugak muka sebenar gue taem tengah makan ati + makan keju dengan c eraziwan nih..huh, hampeh tol~ da tau gue tengah hot dengan dia, dia bukan reti nak pujuk, lagi dk sakan p simbah minyak ade ler..ade ke patut dia cakap gue nih hipokrita? depan camera kemaen lagi dk tersengih2 macam kerang busuk, kalo belakang camera? err..hihihi
 
last2?
buat xtau udah ler dengan c eraziwan nih..malas gue nak layan~ bak kata patah2, makin di layan makin menjadi.. (eh? bukan ke patah2 tu lebih kepada perangai hang?) eh? err..iye ke? alamak, xperasan la pulak.. (boleh macam tu?) ngeh ngeh ngeh >..<

So, moral of da story is? duhai c emma chan, tolong ler ubah sikit perangai hang tu..orang tegur sikit hang sentap, orang tegur sikit hang tarik muncung, orang tegur sikit hang buat muka, orang tegur sikit hang buat xtau..hang tu da nak jadi bini orang, insyaallah kalo ade rezeki lebih nanti hang nak jadi mak orang pulak, sampai bila hang nak terus berperangai kebudak-budakan macam nih, haa? sampai bila? (tetiba monolog dalaman gue dk sakan berperang sesama sendiri)

Hm, entah ler..bukan gue xpenah nak berubah, bukan jugak gue tak penah try untuk mengawal emosi gue yang super duper sensitif ini, tapi gue tak mampu! huk3 gue xmampu der..lepas tu, bila gue pk pk kan balik puncanya, gue dapati, mungkin sebab cara c eraziwan menegur yang tak kena kot? haa, itu ler hang..suka sangat menyalahkan orang..ape yang orang buat sume xbetul, hang aje yang betul..hm, susah jugak ek nak puaskan hati sume pihak nih..eh? tetiba! teruk betul~ hm,


13 comments:

FEDO said...

tajamnya kamera...hihii

nurhaniszamshah said...

:O kena block. nasib baek hanis spjg drive ni tak penah lagi kena, kalau kena, tak tawu la hangat hati macam mana kan. :D

adda siempre said...

bakpo x tepuh laluh keto wira tu maa?hahah:)

faiz fakhirin said...

frust2 n tertekam, pastu cool kn ngn aiskrim..hahaha..tapi KL mmg camtu..tu kdg serabut jalan kt KL ni.

ღ yATz~ said...

hahhaha...betol99..same ngn yat! btw susah kot nk ubah sensitif2 neh..kalo yat la kn,selalonye,telebey sensitif ngn sum1 y kite syg sgt je~sbb tu dpn kamera ke org len ke kite ok...(ok..memg hipokrit disitu) hiks!:P

efa nur said...

pempuan biasa laa sensitif lbh2.. mmg kne muhasabah diri btl2 nie..hehehee :D

HeNRieTTa JoSe said...

Xmo komen yang laen laen...kena blok ke sentap ke hippo kew...nak komen nieh jew...

Tuan blog makin manis lepas jadi tunangan orang....

FEDO said...

aiskrim fuyo enaknya..

aRa ❤ aFiq™ said...

mcm kt umah kakak ara slalu buat double parking.. mklum la sume ada kete smpai parking xckup an.. hehe..

biasa la pompuan ati tisu mudah sentap :D

CiK FizA said...

normal la 2 sensitif sbb Cik Fiza pon senstif gak. Ngee :DD

zOeY zAu YaH said...

hati pns diredakan dgn abc ya? haha..kesian cik emma.

Teenager Housemaid said...

saya pun super duper sensitif..:(

dear yayah said...

pmpuan=sensitif mmg xdpt dipisahkan.. hehehe.. tape2, nt dh idup berdua, in sya Allah akan jd lebih matang

C.L.I.C.K.2