Tuesday, May 15, 2012

Cita2 Saya..hik3,

Petang semalam, taem gue dk ber-sms2 dengan c eraziwan, tetiba terdetik sesuatu di hati gue..ritu, c eraziwan penah ler menyuarakan keinginan dia..katanya, suatu hari nanti, dia nak ajak gue bukak bisnes kat kg a.k.a, menetap di kg ler kan..gue x kesah sebab insyaallah, kalo jodoh kitorang panjang dan ditakdirkan menjadi pasangan suami isteri, of coz lah gue akan ikut aje dia nak p mana kan sebab tempat isteri kan di sisi suami? che wah, hik3..

So, ritu dia penah ler tanya gue, kita nanti nak bukak bisnes apa yer kat kg? lepas tu gue tanya la dia minat apa..bukak bisnes yang dia minat la senang..betul x? nak dijadikan cite, petang semalam tetiba gue rasa macam nak bukak butik pengantin..hehehe antara faktor2 kenapa butik pengantin yang menjadi bisnes pilihan gue ialah, of coz ler melalui pengalaman yang gue alami sendiri sepanjang bergelar bride-to-be ini..bukan senang nak kawen tahu! sob, sob,

Kenapa gue cakap kawen nih susah? haa..sebab2nya ialah, kita kena spend banyak masa untuk pilih + tempah kad, pelamin, baju pengantin, mekap pengantin, jurugambar pengantin, dan yang paling susah sekali ialah untuk mendapatkan pakej2 tersebut mengikut bajet kita! huh, sangat susah okeh..harga yang dikenakan oleh bridal2 kat area umah gue di kg tuh macam nak cekik darah orang jer..pendek kata, kalo xde 2-3k untuk set pelamin, xpayah bersanding ler jawabnya..

>pelamin anganku musnah<
sob, sob, sob,
=P

So, nak dijadikan cite lagi, petang tadi gue kemaen lagi bersemangat dk usulkan pada c eraziwan mengenai perancangan gue nih..kata gue, haa..nanti gue nak namakan butik kita sebagai 'ERMA BRIDAL', lepas tu pulak, gue nak pakai tagline 'BAJET ANDA ADALAH KEUTAMAAN KAMI'..haa, amacam? kelas tak mak nak? hahaha..as usual, c eraziwan of coz lah meng-ia-kan aje plan gue nih..insyaallah, gue akan cuba merealisasikan cita2 gue ini..amin ya rabbal alamin..=)

Kenapa hang pilih tagline tuh c emma chan 0i? kenapa? haa..kenapa yer..sebabnya, taem gue dk survey2 harga pakej pelamin nih, kebanyakan + kesemua bridal yang gue jumpa semuanya memilih untuk melepaskan customer2 mereka daripada cuba untuk merealisasikan impian mereka mengikut bajet masing2..so, untuk butik gue nanti, gue akan cuba sedaya upaya gue untuk merealisasikan impian bakal2 pengantin mengikut bajet masing2 okeh, Insyaallah..hehehe =D

tingin nak merasa pakai gaun pengantin yang dato' siti tengah pakai nie..>..<
gaun nih cantik sangat3 okeh!
hm,


19 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha.cool gile kot slogan tuhhh.hihi.smoga tcpai cte2 nak bukak butik pngntin ;)

adda siempre said...

hohoho...buko la maa kdai pengantin tu.....leh ak amik free jah ngn mu....ngeh3

aRa ❤ aFiq™ said...

nnti erma bridal tu bukak gtaw yew.. nk jdi pelanggan.. :D

HeNRieTTa JoSe said...

ok jer tu...best jew buka butik pngantin...so bleh la siapkan sekali dengan andam n jurukamera...sng bride to be nk cr...cam one stop center cam 2...

edda(",) said...

waaa... tagline sangat bagus.. mesti ramai yang nak nieh.. almaklumlah.. budget.. edda pon nak. hahaha=)

ღ yATz~ said...

wah..bgus tu..bukak cecepat cket,,nti ley p erma bridal je..hee
p/s: haah lawa gaun tu!

mirmashi94 said...

haha, bukan takat nak kawin susah. nak cari calon sesuai pun susah jugakk >.<

p/s: atas rezeki cik ema. tapi saya salu fail interbiu. haha. so , maybe study local je. hehe ;D

efa nur said...

InsyaAllah.. semoga tercapai cita2 tuu...nti kalau efa nk kawen, blh laa dpt harga member2 kan..lagi murah dari bajet sebenarnye..hikhikhik :D

EruzuLiyana said...

ok. niat kalau nak tolong orang insyallah tuhan permudahkan :)

CheNamNam said...

kalau ader minat dan usaha InsyaAllah Allah permudahkan jalannya.Moga impian adik jadik nyata..


gaun dato siti tuh memang lawa..harganya pon boleh tahan lawa gakkk..:P

zOeY zAu YaH said...

bagus impian pasangan sejoli nih..smoga jd kenyataan k ;)

RealNS said...

wahh ! kalau dah buka butik pengantin , jangan lupa update kat blog . mane tau , kite boleh jadi customer sis :D

Cik Yatt said...

pasni bole la order kat akak..heee

Zaza Ridzlan said...

gaun ct lawa...nti nak tgk gmbr emma khwin pula =)

hamzah ian said...

kalau jadi nnt aku g.. hehehe

O CIKTEDDY said...

wah...ok je.bagus3! tagline pon bagus.cik sokong! ^^

Nur Aischa said...

tak sabar nak tunggu kak ema kahwin :') insyaallah kak ema berjaya buka butik pengantin satu hari nanti ya. amin..

dear yayah said...

ok, kalu menjadi business awk, sy cari awak la papehal utk majlis resepsi ye.. ahahaha..
thnks a lot dearie slalu dtg singgah blogku.

CiK FizA said...

hee. memang comel gaun tuh. msti lg comel kalau erma pakai kan? :DD

tagline terbaekkk ! ^____*

C.L.I.C.K.2