Thursday, May 31, 2012

HIV Test~

Semalam gue + c eraziwan p buat hiv test kat klinik sg. besi..hehehe sepatutnya, kalo diiqotkan plan asal, semalam kitorang juz plan nak p buat appointment je dulu sebab taem gue dk buat research pasal prosedur test hiv nih, kitorang kena buat appointment dulu kat klinik n test tu pulak ambik masa dalam seminggu dua jugak la, bergantung pada kepadatan jadual klinik..

Lepas tu, c eraziwan bagitau gue, tempoh test dengan appointment xde la sampai berminggu2, 2,3 ari jer kot..so, untuk dapatkan confirmation, pagi selasa tu gue helo ler klinik tuh tanya macam mana..wah, lucky betul gue sebab katanya, jadual hari nie dengan ari rabu still kosong lagi, so kalo gue datang buat appointment hari nie, esoknye da boleh buat test..hehehe

Oleh sebab gue da apply leave ari rabu, so pagi selasa tu gue p ler klinik tuh, ade ke patut nurse kat kaunter tuh cakap jadual untuk test hiv da penuh? 1 jun nanti baru ade kosong..aik? 10 min lepas baru aje gue call tanya, ini laen pulak ceritanya..lepas gue bagitau perbualan gue dengan operator tadi, baru ler dia p check jadual balik n setkan appointment untuk gue petang rabu..

borang persetujuan menjalani ujian saringan hiv..=D

oh ya, borang nih gue download aje kat website jawi..kata nurse kat kaunter klinik tu, borang nih kena bawak taem datang untuk buat test hiv nanti..borang nih penting tau, kalo x bawak, xboleh buat test..gue selaku pembantu x bertauliah c eraziwan, kemaen lagi berkali2 dk ingatkan dia suruh bawak borang nih..gue nie bukannya apa, c eraziwan tu kadang2 dia pelupa skit..hehehe =P

Oleh sebab gue ambik cuti halfday aje, so masa agak mencemburui kami..gue kemaen lagi kebulur semalam sebab pukul 3.30 baru boleh p mam..lama jugak kitorang dk lepak kat klinik tu..kitorang sampai kat klinik pukul 1.30, oleh sebab klinik bukak pukul 2, terpaksa ler tunggu sat..itu pon kemaen lagi pakcik2 + makcik2 pakat2 dk buat muka xtau malu dk potong Q gue..panas~ hahaha

Tepat pukul 2, kitorang p ler ambik nombor giliran..lepas tu nurse kat kaunter tuh suruh isi borang + soal selidik..setel isi, bayar rm1, lepas tu tunggu sehingga giliran dipanggil..sementara tu ada sesi timbang berat dengan ukur ketinggian..akhirnya, terbongkar jugak berat + tinggi sebenar gue.. maklum ler, selama nih gue selalu timbang + ukur pakai wedges 3,4 inci..hik3, =P

yeay, kitorang bebas daripada virus hiv! ;)

Taem dk tunggu giliran, gue kemaen lagi berdebar2 sebab gue nih anti jarum..wu3,  c eraziwan pulak rileks aje sebab die juz anti ubat! hahaha memula c eraziwan yang kena panggil dulu.. lama jugak dia kat dalam tu..die keluar aje, soklan pertama yang gue tanya, sakit x kena cucuk? dia dengan selamba aje jawab, ala..xsakit pon..uhuk, entah boleh percaya entahkan tidak..T.T

Tiba aje turn gue..ya ampun, bertenang2..kata monolog dalaman gue..hehehe taem doc indian girl tuh pegang tangan gue, dia tanya, awak takut ke? eh? mana dia tau gue takut? malunye.. hahaha pandai betul doc tuh, taem dia nak cucuk jari gue, dia ajak gue borak pasal hiv sampai gue x sedar pon dia nak cucuk gue sampai ler gue terjerit kecil sebab terkejut kena cucuk..hm, ='(

Setel aje sume, kitorang p lepak kat pejabat tol pulak.. (uit, hang buat apa kat sana?) lorr, buat apa lagi, p apply part time job ler..hehehe actually, gue nih da lama minat nak jadi jurutol..kalo x silap, sejak gue tengok cite amy mastura, tol gate girl kot? tapi semalam kitorang p isi borang je dulu, intebiu nya belum..adoi, nak apply jadi jurutol pon susah, belum apply jadi bos lagi~ hahaha


32 comments:

Izara4eva™ said...

alhamdulillah selamat dr virus hiv :))

CiK FizA said...

yeaayyy ! bebas hiv ! Hee :DD


Wahh~ macam best je jd jurutol =P

adda siempre said...

hahaha..tandatangan mu xbrubah jak skoloh lagi...tetap sama.....:)

ctk said...

bgusla bebas...thniah2...hehehe
igt lg cter tol gate girl tu...bes...bukn sng ae nk dpt keje tu ...gudluck :D

Sarah Mohd Saleh said...

nikahh mudee.... ;D best!

FEDO said...

hehe... yang penting selesai sudah.... :) Macam di jarum ada sakit mcam kena gigit nyamuk? :)

ctm said...

Yeay bebas HIV, boleh kawen :D

ABU said...

aku pun pernah buat gak..saja saja sbb mmber dokter.. sekali buat test heprtaitis.. semua ok, tapi tak de report la hahahaha saja saja buat :)

Nur Aischa said...

alhamdulillah kak :D wahh tak lama lagi dah ni nak kahwin. dupdapdupdap. haha

Mishter Izwän said...

syukur la awk bebas dr HIV ,
sy pun takut jugak nk buat test. takut jarum n takut tunggu keputusan nya

Cik Yatt said...

tkut jarum ye?? heee..alhamdulillah sehat :)

HeNRieTTa JoSe said...

Alhamdulillah....dah selesai stu urusan....

dear yayah said...

sakit x buat HIV test? huhu.. tape2, in sya Allah, selamat sumenye.. :)

msredcheesecake said...

Akak dulu sebelum wat hiv test da tau da mesti negetif...hheee...

O CIKTEDDY said...

Alhamdulillah ^^

zOeY zAu YaH said...

uitt rajinnya dia..siap nk p.time job lagik hihi..dah settle hiv teast yeaa..tak sakit kan? haha..

Mizz ErMa said...

izara : itu ler pasal, alhamdulillah..hehehe

Mizz ErMa said...

cik fiza : yeay~ hehehe ha ah kan, sy pon rasa jadi jurutol best jugak..hehe

Mizz ErMa said...

adda : ala, biasa la daa..hop tu je hop aku rasa terbaek..hik3,

Mizz ErMa said...

ctk : haa, tau xpe..susah bgt sih..hehe pape pon, tq okeh..=D

Mizz ErMa said...

sarah : tang mana yg best tu dengan nikah muda? =P

Mizz ErMa said...

fedo : sakit tu x la, juz terkejut aje sbb tetiba kena cucuk jarum..hehe

Mizz ErMa said...

ctm : haa, tau xpe..yeay, da boleh kawen~ =P

Mizz ErMa said...

abu : eh, boleh pulak saje2 nk buat mcm tu ek..hehe

Mizz ErMa said...

aischa : haa, tau xpe..dup dap dup dap dh nie..hik3,

Mizz ErMa said...

izwan : lorr, ade jugak ek laki yg takut jarum, ingatkan pompuan aje yg tkt jarum..hik3,

Mizz ErMa said...

cik yatt : ha ah, takut la jugak..hehehe pape pon, alhamdulillah..=)

Mizz ErMa said...

henrietta : alhamdulillah, lega skit rasa..hehehe

Mizz ErMa said...

yayah : sakit tu x, juz terkejut aje tetiba kena cucuk..hehe

Mizz ErMa said...

msredcheesecake : haa, sama la kite..hehe

Mizz ErMa said...

cik teddy : alhamdulillah..=D

Mizz ErMa said...

cik zoey : ha ah la, betul cakap cik zoey..xsakit pon..hehe

C.L.I.C.K.2