Thursday, May 3, 2012

My Engagement Day =)

Fuh, setelah satu album gue dk pilih2, ini jelah gambar2 yang gue rasa agak menjadi kalo nak dibandingkan dengan gambar2 yang laen..huhuhu sesungguhnya, c sweet + sour gue nih patut berbangga sebabnya gue lebih sayangkan dia daripada fb gue..buktinya? kat fb gue taruk sekeping aje, itu pon gambar yang akak gue ambik pakai hp..c sweet sour pulak, sume gambar yang ada dalam camera gue taruk kat sini tau..h0h0h0

sewaktu rombongan tiba..
taem nih gue tengah lepak + berbual2 dengan bestie gue dalam bilik..
maklum ler, pihak perempuan kan kena duduk dalam bilik dulu sebelum acara sarung cincin..

sesi menyambut rombongan..
memula gue heran jugak nape pihak pompuan yang kena bawak masuk hantaran yang pihak lelaki bawak..sepatutnya pihak lelaki la yang bawak masuk kan.. lepas tu, mak gue cakap, mana ada..pihak pompuan la yang kena bawak masuk..0o0o, begitu rupanya..

 
taem nih pulak kedua2 belah pihak tengah berbincang mengenai tarikh majlis akad nikah, tarikh majlis bersanding, tarikh majlis bertandang, jumlah wang hantaran, bilangan par hantaran, dan laen2..laen2 tu apa yer? entah, gue da lupa mak gue cakap ape sebabnya taem nih kan gue dk dalam bilik, so gue tak dengar ler apa yang diorang bincangkan kat lua nih..huhuhu

hye, nama saya emma chan..nama anda? =P
chewah..control neves nampak..kui3, taem gue kua aje bilik, ya ampun..ramainya makcik2 c eraziwan nih kat lua..pakcik2 dia sume da p makan kat lua umah, tinggal makcik2 dia jela kat dalam umah..setel aje salam dengan sume orang, bwu lah gue boleh duduk dengan tenangnya kat mini pelamin nih..(tenang la sangat c emma chan oi) err..hihihi

me n my beloved fiance..hee =)
(woi, bukan ke itu adik hang?)
eh? alamak, lawak tak menjadi la pulak..huhuhu >..<

err..nak copy paste aje ayat tadi boleh?
me n my beloved fiance..hee =)
ish3, boleh macam tu? hahaha

pape pon, kita layankan aje la ragam2 bakal pengantin nih..kui3, =P

senyum, tak perlu kata apa2..=)

diapit oleh my mummy + bakal mertua..ngeh ngeh ngeh =P

c eraziwan yang kononnya berdebar2 taem dk bergandingan dengan gue kat depan nih..huhuhu

c emma chan yang maintain cool walaupun dalam ati kemaen lagi dk dup dap dup dap..=P

tak cukup korum sebab akak gue yang sorang lagi belum balik dari belgium..sob, sob, T..T

satu2nya bestie gue yang hadir..sob, sob, terharu bangat..thanks cik sal sebab sudi datang jauh2 + buat susah2 aje bawak ole2 bagai..hik3, =3

last but not least,
inilah dianya hasil 3 ari 3 malam gue dk make over dress hitam yang kononnya gue nak pakai taem majlis bertandang nanti..kui3,


24 comments:

♛ Azie Azra ♛ said...

jelesnye! dah jumpa soulmate. susah nak buat lelaki yakin kite boleh dijadikan isteri n susah juga dia nak ade keyakinan jumpa ibu bapa. cepat2 kawen yea :D

dear yayah said...

wah, lawa la dress u mlm tuh.. kelas ko jah! ahaha

.::nur.hannan.fhk::. said...

wahhh...jealous nie..btw slamat bakal melangkah ke alam perkahwinan :)

aira shahira azmi said...

whoa~kongrets2..huhu!

Rara Nasiha said...

tahniah! one step closer :)

aRa ❤ aFiq™ said...

siyes lawa dress tu.. nnti ara pjm eh.. :P

ctm said...

wahh best nya :D
ni rase cm nak tunang ni. hehe :P

Cik Yatt said...

baju n makeup akak sangat lawa.sukee

NuHaZahari said...

kak emma cantikkk! baju pon lawa! :D

Hijabi with Style said...

congratulations :)

ღ yATz~ said...

simple tp cantik!
congratz dear~:)

faiz fakhirin said...

haaa, bleh dhtu percepatkan utk kawin..hehe...

Congrats Congrats for Engagement Days!

Ann Ishak said...

comelnya adek akak ni, kemain lagi di hari bersejarah ek...anyway congrat ye dear, semoga tabah, banyak bersabar...banyak dugaannya dalam alam bertunang ni.

adan said...

selamat bertunang.. semoga kekal hingga ke jinjang pelamin.. ^_^

HeNRieTTa JoSe said...

sgt chantek dress tuh di make over...tahniah sekali lagi yea...

Nur Aischa said...

wahh kak ema cantik sgt sgt ! mmg nmpk mcm dah nak kahwin ;D tahniah lagi sekali ya kak, tak lama lagi ke hari pernikahan pula lps ni. tak sbr rasanya. hee~ haha

EruzuLiyana said...

wahhhh. comelnye pasangan nih! jeles =,=

Zaza Ridzlan said...

cantik baju emma =)

adda siempre said...

tahniah maa kito ter...xlamo lg jadi mok org dh la mu..heheh

O CIKTEDDY said...

canteknya kak erma..sungguh!

mirmashi94 said...

tahniah cik ema ! rasanya x terlambat lagi kan nak ucap tahniah ? hehe ;)

laaraa♥ said...

lamanya tak singgah sini...ehm..waa da tunang...hope still blum tlambat untuk ucap Tahniah...heee..Congrats!
kamu sangat lawa.... <3 <3

CiK FizA said...

cantik la baju 2. hee

btw, congrats ok ! **tak terlambat lg kan? Ngee :DD

ctk said...

wah....da tunang ek...tahniah2...bru dpt thu...hehe...lme xdtg cni....semoga semuanyer berjalan ngan lancar k:D