Friday, May 11, 2012

Ceritera Kad Kawen~

Alhamdulillah..setelah dikecewakan oleh beberapa pengusaha kad kawen, akhirnya setel jugak urusan tempah menempah kad kawen gue pada beberapa ari yang lepas..lega skit rasa walaupun tarikh nak kawen nya lambat lagi! hik3, ala..xpe la kan, bak kata patah2, sediakan payung sebelum hujan..jangan ler ari da hujan baru terhegeh2 nak p cari payung..betul x? (wah, kemaen lagi hang ek, berperibahasa2 bagai la pulak) err..well, u know me~ ngeh ngeh ngeh =P

Nak dijadikan cite, taem gue dk survey2 kad2 kawen nih, macam2 jenis kad yang gue jumpa tau..ada yang cantik sangat3, ada yang kiut bangat, ada yang biasa2 aje, ada yang mahal, ada yang murah, dan jenis kad yang gue nak of coz lah kad yang cantik dengan harga yang berpatutan kan? kalo ada kad yang cantik + mahal dengan kad yang cantik + harga berpatutan, kenapa misti gue pilih kad yang mahal? betul x? (wah, bijak betul lah hang nih!) haa, tau xpe..hehehe =D

 google punya google, survey punya survey, akhirnya hati gue nih da terpaut dengan kad versi kartun daripada pengusaha ilham lagenda..harga pon ok sebab kalo xsilap gue, harga dia rm0.49 sen kot untuk 500 keping? pertama kali gue tengok kad nih, ya ampun..kiut+ swit bangat..pendek kata, memang seswai lah dengan gue + c eraziwan nih sebabnya kitorang da kenal sejak di bangku sekolah lagi walaupun taem tuh masing2 da berpunya..hehehe

Tanpa membuang masa, gue pon cecepat p ec form c ilham lagenda nih dengan harapan, cepat gue booking, cepat ler siap kan? (wah, xsabar2 gitu) hik3, setel aje ec form + emailkan peta, c ilham lagenda nih senyap aje..lepas tu gue terjumpa fb dia, gue cecepat pm bagitau yang gue da ec dia punya form..tunggu punya tunggu, keesokannya baru la dia reply, dia cakap ok, da terima.. seminggu da berlalu, tapi nape dia senyap aje tanpa khabar berita? uhh, frustnya.. TT___TT

Sementara menunggu maklumbalas daripada c ilham lagenda yang boleh dikatakan agak bz lah kononnya kan sebab pandang sebelah mata aje tempahan kad yang gue buat tu, gue pon p lah sambung lagi proses percarian kad kawen gue nih..survey punya survey, akhirnya, hati gue terpaut buat kali yang kedua..uhh..cantiknya kad nih..detik hati kecil gue.. hehehe tanpa membuang sama, gue terus tinggalkan jejak kat gambar kad dengan hati yang berbunga2..hik3,

Guess wat? alangkah hancurnya hati gue ini tatkala pengusaha yang nih pon xlayan jugak..uhuk, dalam ati da decided, ah..lantak p lah dengan pengusaha2 kad yang nak buat bisnes macam tak nak buat nih, gue boleh buat sendiri lah! gue xheran dengan kad2 hangpa yang kiut + swit + cantik tuh! huh! haa, sampai macam tu skali mak..lepas tu, gue pon sambung ler lagi sesi pencarian kad kawen gue sebab akak gue bangkang habis-habisan plan gue nak d.i.y kan aje kad kawen tu..hm,

 
 taem gue tekun dk survey2, gue terjumpa ler dengan satu belog nih..sape entah, gue pon da lupa..hehe dia dari sabah, tak sangka ada jugak yang senasib dengan gue..katanya, dia pon banyak kali jugak kena dengan pengusaha yang xlayan tempahan yang dia buat sampai ler dia jumpa c sbs kad kahwin nih..oh ya, kalo nak tau, kad ros yang gue berkenan tadi tu, daripada c sbs nih lah..hik3, katanya, servis sbs nih bagus, kemaen lagi cepat reply dia punya msg..

Gue pon, eh? kalo betul servis dia bagus, nape die xreply gue punya komen? seharian gue dk tunggu komen die..uhh, musykil bangat sih..lepas tu gue pon cecepat p pm dia psl kemusykilan gue nih..alhamdulillah, betul kata tuan belog tadi, bagus betul servis c sbs nih..sepantas kilat dia reply gue punya msg..hik3, hati gue yang tadinya hancur berkecai kembali berbunga2 macam musim bunga di korea..eh? ok..tetiba gue rasa rindu dengan 8 ari 7 malam gue di korea..hm,


18 comments:

nurhaniszamshah said...

kad yg kartun tu serius comeyy kut. heehe. seronok nye dia buat preparation untuk kahwin kan. mesti busy. :)

aRa ❤ aFiq™ said...

dorg tu sbnrnye nak bniaga ka x ? org nak beli pun xlayan.. pelik btol.. huhu..

Sarah Mohd Saleh said...

smoga berbhgia meniti hari2 yg bhgiaa ;D

adda siempre said...

wahhh,,,maa aku kene sgt kalu mu pilih hak kartun tu...comel la maa..:)

Cik Yatt said...

wah..bestnye plih2 kad kawen..hihi

dear yayah said...

y ilustrasi katun tu kiut sgt2.. nt nak 1 bila dh ada ye :)

♥♀Misz Ezatty♀♥~ said...

dear! nak cari kad kawen ke? awat tak pi jalan tar, area semua house, medan mara bagai tu. sbb pernah nampak kat semua house. kat bawah. better pergi kedai tgk and pilih sendiri dr order2 online. ne tau, harga boleh bargain kurang lagi ke. hehe. :P

ღ yATz~ said...

cantik design cartoon tu..
if proposed kat org tu design cmtu bley gak kan?(ciplak plak..erk..) hahah...xpela..janji da setel kn?so xyah fenin2 da cik emma :)

O CIKTEDDY said...

dugaan betul la kalo main bab tempah2 ni kan..nasib la da setel..x sbar nk tngok kak kawen..uhuhu

eh2,cik add kak erma kat fb..name cik siti khadijah aziz .ehehe

FarhanaLicious said...

yg katun tu comel je. siap pakai baju sekolah lagi. mcm tema, dari cinta monyet terus ke cinta sejati. ecewah!

ctm said...

Sgt-2 comel lah kad yang kat atas skali tu :D

Hm, bestnya tgh busy prepare tok majlis kawen :P

HeNRieTTa JoSe said...

cute la kad kartun tu...so kad kwen dh stel lah yea..diy pown blh...pastu p fotostat jew utk yg biasa biasa...yg luar biasa hntar printing...

CiK FizA said...

bestnya dah nak kawen. Ngee :DD

Mira said...

semoga semuanya berjalan lancar.. :)

RealNS said...

wah !mesti busykan nak kawen? semoga semua berjalan lancar ye :)

faiz fakhirin said...

waaaa, dh menempah kad nampknya..dh xlama lagi bergelar Puan dhla..hehe

anisalya said...

dulu akak crk kt plaza alam sentral. husben la suka kecik2. kad pun bsr tapak tgn je.

♥ farhana ♥ said...

bestny nak kawin...hehe..

apepon, kad khwin kartun ats tu comel sgt2..berkenan pulak sy..hehe