Saturday, May 5, 2012

D.I.Y Mini Pelamin =)

Hehehe..idea untuk men-d.i.y-kan mini pelamin nih datang taem last minute..plan asal, gue juz nak duduk atas sofa aje untuk sesi sarung cincin bersama bakal mertua..tapi bila pk pk balik, macam x seswai la pulak..hm, lepas tu gue p la cari kusyen kapel, plan nya untuk buat alas taem nak sarung cincin aje..lepas tu, bila da sampai kat kg, mak gue syorkan untuk buat tirai kat belakang, katanya nanti xde la nampak kosong sangat..hm, betul jugak cakap mak gue tu..

Tanpa membuang masa, gue pon mula la pasangkan langsir yang sedia ada tuh kat dinding..nasib baek dinding tuh da ade paku, so tak perlu ler p tebuk2 lagi, gue ikatkan aje tali kat kedua2 paku tuh..hiasan kat atas tu pulak pakai yang sedia ada aje..hik3, siap aje pasang tirai, mak gue cakap, tirai tuh nampak kosong sangat..lepas tu dia cadangkan supaya tampalkan aje rama2 kat tirai tuh untuk tak nak bagi tirai tuh nampak kosong semacam..

selepas beberapa ketika,
haa..inilah dia hasilnya..tapi,
bila gue tunjukkan dekat mak gue, die cakap tirai nih still nampak kosong lagi..
so, dia cadangkan apa kata kalo kita letak bunga2 pulak..

tadaa~
haa, inilah dia hasilnya..konon2nya rama2 tu sedang berterbangan la ditemani dengan bunga2 yang sedang mekar mewangi kan..hik3, tak sangka, kreatif jugak rupanya mak gue nih..hehehe

 oleh sebab tirai nih tinggi sangat,
hiasan kat atas tuh xtercapai dek kuasa camera..huhuhu
tapi tu lah, gue suka sangat dengan mini pelamin gue nih walaupun ianya tersangatlah simple..
once again, tq bangat mummy..hik3, =)

Oh ya, biasanya kalo gue tengok d.i.y2 mini pelamin kat belog2 laen, diorang misti letak bajet yang diorang da habiskan untuk menjayakan mini pelamin diorang tu..so, gue pon nak letak jugak lah bajet yang gue da habiskan untuk mini pelamin gue nih..hehehe harga kusyen kapel tuh rm170, harga rama2 besar pulak rm3.20 satu, harga rama2 kecik pulak rm1.30 satu, harga bunga pulak rm0.50 satu..so, totalnya ialah : rm187.20~ agak2, kalo gue request mini pelamin yang macam nih dekat bridal2 yang ada kat lua sana tu, gue dapat harga yg macam mana ek? hehehe


11 comments:

ღ yATz~ said...

ok la tu simple+cute je mini pelamin..
kalo kat luo sure mhal kn dorng buat,lastime ade jgak packge 900 skali bju n makeup n mini pelamin..perghh..bg yat xyah nk bazir kot~simpan wet for wedding lagi better..err.. #justsaying :)

EruzuLiyana said...

mmg kreatif! saya pon suka something yang simple je :)

dear yayah said...

ni pun dh kire lawa kot.. eeii, tak sabar nk tgk awk nye wedding :) jgn lpe share dlm nih ye.. I'm waiting

aRa ❤ aFiq™ said...

wah nice.. lau package kt luar msty mahal even simple.. lgi untung buat sdri an :)

CiK FizA said...

comel la mini pelamin nie sayang ! ^^

simple2 pon cute ! Simple la best. nampak cantik n kemas. xla serabut sgt. hee :DD

faiz fakhirin said...

kalau bunga tu, bunga kertas yg besar...msti lagi cantik..

HeNRieTTa JoSe said...

wah....patut la tuan blog kretip....mana tumpahnya kuah klu x ke nasi...hehehe...

Tihara said...

alhamdulillah cantik..yg penting majlis dah selamat :)

adda siempre said...

kreatif maa kito ter...:)

ABU said...

simple but still nampak lawa dan comel :)

zOeY zAu YaH said...

janji jimat..saya ska benda jimat2 nih hahah..simple but cute..