Friday, May 25, 2012

Part Time Job?

Yup, part time job..hehehe semalam, tetiba aje semangat gue nak ber-part time job nih berkobar2.. ritu pon gue penah jugak terlintas di hati nak buat part time job, tapi entah lah..cakap kosong aje kot? huhuhu tapi kali nih, memandangkan majlis gue tinggal lagi +- 3 bulan, masih belum terlambat kot untuk gue buat keje part time? mana lah tau dapat gak cover skit2 bajet kawen gue yang cukup2 makan aje nie kan..hihihi

Gue sebenarnya da lama teringin nak jadi cashier, bila nampak aje cashier kat mana2 kaunter pembayaran, hati gue mula la berdetik..jelesnye diorang dapat jadi cashier..hm, T..T lepas tu, bila gue mula berjinak2 dengan panggung wayang pulak, haa mula la..bestnya kalo gue dapat keje kat kaunter tiket macam diorang..kejap2, next! kejap2, next! hihihi selain tu, gue pon berminat jugak nak jadi pelayan..customer datang aje, yer, nak order apa? misti syok kan..hehehe

Tapi tu lah, sepanjang 23 tahun gue hidup nih, gue belum penah lagi berjinak2 dengan keje part time nih..seingat gue, sementara dk tunggu result spm ritu, gue penah ler keje jadi pembantu kedai kat mini market selama sebulan, kot? entah..gue pon da lupa..taem tuh, tokey tu bagi gaji ciput aje..bape ek, rm250 @ rm300 @ rm350 @ rm400 kot..entah, gue pon da lupa..maklum ler, cite 6 tahun yang lepas la katakan..hehehe

So, keje part time yang bermaen difikiran gue sekarang nih ialah sebagai salesgirl kat sogo~ hihihi kenapa sogo yang menjadi pilihan gue? hm..sebabnya, kat sogo kan ada macam2 barang..so, sambil menyelam minum air ler..sesambil keje, boleh jugak gue survey2 barang2 untuk hantaran nanti..hehehe so, petang tadi gue da helo da bahagian hr c sogo tuh..katanya, kalo nak apply untuk part time job, datang ler walk in intebiu pada setiap hari isnin-khamis, jam 3-5 petang..

Haa, kepada sesape yang berminat nak join gue buat keje part time kat sogo nih, moh ler kita pakat2 p serbu sogo untuk p walk in intebiu..huhuhu tapi, gue lupa la pulak nak tanya tempat untuk intebiunya kat mana? adoi..tapi xpe lah, pegi je dulu..nanti pepandai ler tanya guard2 yang ada kan situ kan..pe susah..hehe uhh, xsabarnya rasa nak p intebiu..oleh sebab gue kena apply leave at least 3 ari sebelum, so ari khamis ler baru gue boleh p intebiu kan..hm, lambat~ T.T

 hang nih memang..
kot iye pon excited, cuba la bawak bersabar skit..ish3,
err..sori ler, i nie memang jenis yang x menyempat macam nih..
hehehe (-..-')


12 comments:

Cik Yatt said...

wah keje..hee.. yatt prnh keje pas tingkatan 6 gaji 400 je,,hhuhu

adda siempre said...

mu xpowla maa...umah dekat ngn sogo...mcm ak ni,...huhuhuhu:(

Mira said...

wah, saya pernah jadi cashier dgn waiter kena banyak bersabar dan selalu senyum je. tapi sangat best la. pengalaman. go kak erma! :)

ctk said...

ct pon xprnh keje parttime...keinginan tu ada...hehe...hope kamu dpt keje tu k :D

edda(",) said...

keje kat kfc la.. bleh mkn free.. hehehehehe

mirmashi94 said...

sogo? keje part time? aihh. rajin cik ema. hik3. lau pegi sogo,leh laa kan nak cari cik ema.

dear yayah said...

mak ayh sy xpnh kasi keje part time.. tp lps nih nk cri gak.. xnk susahkan mak bapak dh kalu blh

all the best ye :)

♥ sitifarhana ♥ said...

cari duet nak kwin...wahhh..bestnyee..hehe

SimplySeoul said...

tuition? it's a practical way to add some extra money to ur pocket :))

aRa ❤ aFiq™ said...

keje part time ni sbb nk sewa bju g 1 ka ? :P

HeNRieTTa JoSe said...

gud luck...t rietta p shoping sogo, leh jmpa emma....

FarhanaLicious said...

dulu pernah keja cashier kejap. best memang best tapi kadang kene bersabar dgn customer lagi lagi yg kerek. huhu