Sunday, May 27, 2012

Lagi2 Wedding~ =D

Sabtu lepas gue p temankan akak gue attend kawan dia punya wedding..para pengantin sangat ohsem okeh! hihihi (eh, nape para pengantin pulak?) owh, sebab diorang adik beradik a.k.a kakak dan adik kawen serentak..swit kan? hehe tema baju pengantin c kakak kaler kelabu, tema baju pengantin c adik pulak kaler putih + coklat kot?

Oh ya, menurut akak gue, disebalik perkahwinan kawan dia nih, ada kisah cinta yang tersembunyi diantara mereka..hehehe suspen bukan =P kata akak gue lagi, sebenarnya c pengantin perempuan tu da berpunya da c pengantin lelaki pulak dalam diam da lama sukakan c pengantin perempuan walaupun dia tau c pengantin perempuan nih dah berpunya..

Bila dah ajal maut jodoh dan pertemuan itu ditangan tuhan, c pengantin lelaki p lah cuba nasib p pinang c pengantin perempuan n alhamdulillah, pinangan tersebut diterima baik oleh c pengantin perempuan..(eh, nape pulak c pengantin perempuan tuh terima, bukan ke dia da ade pakwe?) 0wh, dia terima sebab pakwe dia masih belum bersedia untuk mendirikan rumah tangga..huhuhu

sebab tu ler orang tua2 cakap, jangan tunggu lama2, nanti lama2, dia dikebas orang~ hehehe
yela, kalo da betul2 suka, masuk jelah meminang, nak tunggu apa lagi..kan ke dah melepas?
pape pon, kita pakat2 doakan yang terbaik jela untuk mereka kan..hehe btw, gue suka sangat dengan doorgift diorang..simple but nice! =D

me and my sis! hehehe
(yela, xkan hang dengan kakak orang laen pulak!) err..=.=' hm,
akak gue nih memang suka ajak gue temankan dia p attend mana2 wedding kawan + dak ofiz dia..gue pulak memang suka attend wedding2 orang, boleh cuci2 mata..hehehe =P

amboi, kemaen lagi hang ek..ada hati nak p potong wedding cake orang!
hahaha..ala, gue acah aje..itu pon nak kecoh..hik3,
tapi sayang betul lah sebab kitorang gerak awal, so x sempat ler nak merasa kek nih..kalo gue potong betul2 aje kek nih kan best, at least merasa lah jugak wedding cake 3 tingkat nih~ hihihi

bergambar kenang kenangan bersama pengantin baru..ambil berkat la katakan~ hahaha
siyes gue cakap, sinar kebahagiaan betul2 terpancar kat wajah mereka especially kat wajah c pengantin lelaki tuh..diorang swit sangat2 tahu..tengok tu, kemaen lagi dk berkepit, uhh..so romantic! pengantin laen mana ada berkepit macam tu taem dk bersanding kan? hehehe

p/s : gue sekarang tengah mencari calon abang ipar yang berumur dalam lingkungan 30-an dan bekerja di area KL. mohon jasa baek teman2 untuk inform gue sekiranya ada diantara ahli keluarga @ kenalan teman2 yang sedang mencari calon isteri..=)

p/s/s : oh ya, calon abang ipar yang gue nak cari nih bukan untuk akak gue yang kat atas nih okeh, tapi untuk akak gue yang sulong, yang tengah outstation kat belgium tu..=)


14 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

ala sweetnye...lsiap nk crkan calon utk akak...upload lew gmbo akk tu...kata org, dr mta trun ke hati...

FarhanaLicious said...

alamak. takdapek nak nolong. saya sendiri pun belum ketemu 'abang ipar'. haha

adda siempre said...

mu nk suh ak cri ko maa?kikikikih

mirmashi94 said...

skrg nie ramai yang kawin kan cik ema? sbb musim cuti. hehe. eh, untung laa pengantin lelaki tu. tape, bercinta lepas kawin pun best jugakk. hehe ;)

CiK FizA said...

abg ipar? allaaaa. xleh tlg la erma. Cik Fiza pon xdpt lg abg ipar. Ngee :DD

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi crik kn jodoh kt akak ye.. mana pgntin lagi 1 ? hehe

Zaza Ridzlan said...

lama xmakan lauk kenduri...hukhuk..

-- lama dah zaza tak singgah.. =)

msredcheesecake said...

RAJIN CARIKKAN JODOH TUK KAKAK.... NAK SWOH DIA KAWEN CEPAT SEBAB TAKNAK LANGKAH BENDUL KE? HHEEE

Juliet_iRa~" said...

ada hikmahnya kan..hee..nsb baik g masuk meminang..;p

wahh siap nak carikan abg ipar utk kakak..hee..nak sanding sekali ke nt ngan awk emma?hehee

Nur Aischa said...

wahhh kak ema bakal pengantin tak lama lagi ni makin berseri-seri tgk nya ;D

O CIKTEDDY said...

pergh! die boleh terima suami die cmtu je?pastu pakwe die? Subhanallah takdir Tuhan ^^

ctk said...

abg ct ler tuuu calonnyer...dia tgh cri calon isteri...haha...tp dia skrg keje jhor da, dulu kt kl..huhu


semoga dorg bahagia...n arap ex pkwe dia tu bersabar lah dan mula idup baru, jgn duk kaco2 ..huhu

FEDO said...

Wah. Tapi cari hati hati ya. Biar lambat asal selamat. Tak gitu? :)

Pondok Usang said...

kirim salam abg iwan kat kakak tu eh.. hehe..